fredag 9 april 2010

Dax för efterkontroll, Recept fläskfilégratäng och en massa att göra!

Nattens sömn: inte så jättebra, men jag är på benen..=)
Idag har jag det jag gör!
  • Nu på förmiddagen kommer min syster förbi med lite möbler som vi ska ärva, de har ordnat eget rum åt tjejerna och dessa möbler ska bort...så vi ska se om vi kan få användning av dem. =) Har ju dåligt med förvaring i detta hus så det behövs säkert, var nån garderob och back-möbeln Trofast från IKEA.
  • Sen vid 13 ska jag på efterkontroll (äntligen, inte kunnat förrän nu), så mina föräldrar kommer hit och passar barnen. Se om underredet är som det ska! ;o)
  • Sen ska jag packa Kirons väska och prylar för han ska följa med mormor o morfar hem och sova där. Pussa på honom lite extra och skicka iväg honom med dem...
  • Måste också hinna städa lite inför helgen, ser rent ut sagt förj-ligt ut här hemma (saker utspridda överallt)! Vi ska ju ha tuman(tremans...)mys!
  • Också ska jag laga go-middag, eftersom pengarna tryter som vanligt blir det att vi är hemma och äter middag istället för att gå ut...spånat och troligen blir det receptet längst ner i detta inlägg...
  • Förhoppningsvis hinner vi se lite TV också, ikväll blir det nog antingen "Supersugen" som vi spelade in igårkväll, eller nya serien "The Forgotten" som vi nu har 2 avsnitt av, måste ju se om det är nåt att följa. Iofs. är ju inte det nåt "arbete" men vi har knappt sett en hel film sen Tiril kom...
  • I helgen ska jag oxå kika på Ellos, fick rabatt där för att jag fyller år, ska beställa pyamasar till Tiril och nåt mer tror jag...Fläskfilégratäng med bacon
    200°

    Ingredienser:
    1 fläskfilé
    1 pkt bacon
    5färska champinjoner
    1 dl crème fraiche
    2-3 msk chilisås
    1 dl matlagningsgrädde
    salt
    kött- och grillkrydda
    vitpeppar
    smör till stekning
    riven ost

    Gör så här:
    · Putsa och ansa fläskfilén, skär den i skivor eller tärningar.
    · Stek den i smöret, salta och peppra.
    · Lägg över i en ugnsfast form.
    · Klipp bacon i bitar, knaperstek och låt den rinna av på ett hushållspapper, lägg sedan över i den ugnsfasta formen.
    · Skiva champinjonerna och bryn på dem, lägg över i den ugnsfasta formen.
    · Blanda ihop creme fraiche, chilisås och matlagningsgrädde, häll över i formen.
    · Strö till sist riven ost över och gratinera i ugn i 200° i ca 25 minuter.
    · Servera med antingen, ris, pasta eller potatisgratäng

1 kommentar:

Anonym sa...

ååh du har verkligen inte legat på latsidan idag då med andra ord. härligt att ni ska få lite egentid om man kan säga så med lilla Tiril hemma=). men kul med lite mys iaf. jisses så skruttan växer tycker jag på alla bilder, så fin!!

kram på er!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...