lördag 10 november 2018

Lax med ugnsrostade rödbetor,fetaost och tomat.

Den här goda rödbets"salladen" gjorde vi i stugan med Ia och Daniel i somras. Nåt att spara till arkiven och göra fler gånger! =P 

Lax med ugnsrostade rödbetor, fetaost och tomat 4p
4 bitar lax (helst med skinn)
olivolja, (citronsmak)
flingsalt
citronpeppar
1 kg färska rödbetor
1 burk cocktailtomater
1 pkt fetaost
50 g pinjenötter
2 msk honung
2 msk olivolja
10 basilikablad
flingsalt och nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka rödbetorna med skal i lättsaltat vatten i 25 minuter.
Lägg laxbitarna med skinnsidan nedåt i en smörad ugnsform. Smörj in laxen med olja och salta och krydda med citronpeppar. Vänta ett tag med att stoppa in dem i ugnen.
När rödbetorna är klara, skölj dem i kallt vatten och skala med en vanlig bordskniv. Skär dem sedan i mindre bitar och lägg i en annan smörad ugnsform.
Halvera tomaterna och lägg även dem i ugnsformen med rödbetorna. Smula fetaosten över och strö över pinjenötterna. Ringla över olja och honung och krydda med flingsalt och peppar.
Sätt in båda formerna i ugnen i 15 minuter. Strö basilikabladen över grönsakerna.
Servera laxen med grönsakerna och salladen.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...