Hej! Såhär till helgen sparar jag recepten på två annorlunda sorts pizzor! En med lammfärs och en med kyckling, och båda jättegoda!
Lammfärspizza 4p
500 g lammfärs
olja
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 fp pizzabottnar 4 st (Fontana färdiggräddade) el gör egna.
Tomatsås:
4 msk tomatpuré
1 msk vatten
1/2 tsk socker
Topping: 2 klyftade tomater och 1/2 skivad gurka
Sätt ugnen på 225 grader.
Fräs färsen i lite olja. Krydda med spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Fräs några minuter.
Värm pizzabottnarna i ugnen ca 5-6 min. Rör ihop tomatsåsen och bred den över bottnarna, sedan lammfärsen och sist grönsaker. Servera halverade med pizzasallad och vitlöksyoghurt (turkiskt yoghurt du blandat med pressad vitlök och salt).
500 g kycklingfilé/innerfilé
1 tsk salt
olja
2 vitlöksklyftor
1 msk oregano
1 brk färdig pizzasås
4 pizzabottnar (Fontana färdiggräddade) el. baka ut egen före
oregano, basilika,
125 g mozzarella
1/2 ask (10 g) färsk persilja
Sätt ugnen på 250 grader. Skär kycklingen i små bitar och stek i olja, salta och peppra. Tillsätt pressade vitlöksklyftor och oregano mot slutet.
Bred pizzasåsen och kycklngen över pizzabottnarna. Strö över lite oregano och basilika efter smak, och toppa med mozzarella. Tillaga två i taget mitt i ugnen 5-7 min till fin färg. Toppa med persilja och servera med pizzasallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar