fredag 12 juni 2015

Sommarlov!

Idag var då dagen D! Sommarlov!! Vet inte om barnen längtat så mycket egentligen, de trivs ju så bra på skola och förskola, men nu är det i alla fall kommen!
Har blivit lite förkylt i hemmet igen men bortsett från det är det väl rätt bra just nu. Vi gick imorse och såg på Kirons skolavslutning med sång, egna filmer, bildspel från året som gått m.m. =)
 
Vi hade fixat en present till alla lärare och fritidspedagoger att ha i personalrummet. Kiron valde själv. Hehe kanske lite lustig inslagning men allt i samma tema. ;)

De fick ett hjärtformat ljusfat med dekorstenar, lite större stenar som Kiron samlat på själv av speciella anledningar, och en fin ljuslykta till. =) Naturtema. Kiron kommer sakna dem sååå mycket i sommar och det skrev vi också på medföljande kort. ;)
 
Barnen fick sommarpresenter av oss, Kiron film och liten Lego-ask.

Och Tiril denna Elsa-fläta och masken hon har på första bilden. ;)


Mattias gick också på föräldraledighet nu då, så nu är det bara jag som knogar vidare en vecka till. 5 nattpass to go!

En läskig men ovanlig (för mig) insekt jag och Kiron såg igår, sammetskvalster heter den tydligen och äter mindre insekter och insektsägg så ett nyttodjur, men jag läste att dess larver suger blod från däggdjur bla. människor om den får chansen. Bläää! Fästingen är också ett kvalster, största arten i Sverige och denna kommer tvåa. Så nu fick ni lite naturkunskap också. ;)


Som jag sa i tidigare inlägg så blev det att fira sommarlovet med kladdkaka idag! Mattias bakade. Vi provade soja-vispgrädde till, smakade ingenting. Gjorde varken från eller till tror jag. Jaja. =)

Och igår var vi ju en sväng på stan för en liten shoppingrunda till barnen, var en riktig snabbtur en kvart innan de stängde. Kiron valde en T-shirt som det dock kändes lite för kallt för att ha imorse, och en randig långärmad som han istället fick ha. Plus flexibla byxor. Och Tiril fick en ny fin sommarklänning och glittriga strumpisar.
 Jag hann bara kika jättesnabbt bland dam, fanns inte den klänning jag tittat på på nätet men en dyrare variant...Jag har ju presentkort som jag behöver använda snart (bla. dop vi ska gå på snart, tänkt sy en klänning men tvivlar på att jag hinner). Vi får se när jag får möjlighet...
 
Idag har vi bokat semestertripp, skriver mer om det imorgon!
För övrigt ska barnen och M på kalas imorgon, ute i det fria, det blir nog kul medan jag ligger hemma och snarkar. ;)


1 kommentar:

solokatt76 sa...

Skönt med sommarlov ju oavsett om man gillar skolan eller ej! Och idag kom ju sommarvärmen oxå! Så förhoppningsvis blir det fina dagar att använda nya sommarkläder på! Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...