tisdag 10 februari 2015

MER penicillin och två snabba Alla Hjärtans Dag-pyssel!

Hej!
Ja du vad ska man säga om denna start på året!? Tiril är nu inne på sin TREDJE penicllinkur och det är bara 10 februari! Var ner med henne idag, kraftig öroninflammation på ena örat, troligen följd på samma jäkla infektion hon dragits med hittills. Hon fick också en ny omgång Mollipect slemlösande. Vi fick intyg utskrivet av läkaren till försäkringskassan, att vi får ha henne hemma till 20:e om det behövs. Så nu ska jag vara hemma med henne resten av veckan till att börja med (nästa vecka jobbar jag så att jag inte tror det behövs vabbas), nu ska hon banne mig bli frisk!! 
 Mattias fick åka med Kiron till folktandvården för tiderna blev i princip samtidigt och det gick inte att boka om utan avgift... Kiron har fått fyra nya tänder, som vi inte sett! =D 

Ikväll har jag och Tiril gjort lite snabbt Alla Hjärtans Dag-pyssel med vanliga ritpapper. Båda dessa pyssel har jag sett på instagram. Först girlanger.  Ska egentligen vara färgade lite tjockare papper men i brist på det så...;) 
Vi målade flertal papper på fram och baksida, i olika färger.
 Sedan klippte jag ca. 2 cm breda remsor tvärs över kortsidan, hela papperen. 
Häftade sen ihop två lika remsor i ena änden. Den andra änden vek jag inåt som ett hjärta, med två nya remsor papper emellan, och häftade. På så sätt bildas ett hjärta av de första två remsorna samtidigt som "botten" på nästa hjärta häftas fast. Så fortsätter man sen till lagom längd. ;) 


Och till det andra pysslet målade vi papper på bara ena sidan. Vek på mitten så det blev ett "kort" av papperet. La sedan handen på papperet och ritade av, med tumme och pekfinger mot den vikta kanten, viktigt! 

Sen klippte jag ut handformen, fortfarande med papperet vikt. När man viker ut det sen bildas ett hjärta i mellanrummet mellan tumme och pekfinger. =) Man får se till att inte peka tummen alltför rakt ut för då blir det ingen "hjärtbåge". ;) 

Kiron och Mattias fick varsitt kort! =D 

Nu ser jag "Winters tale", inte vänt tillbaka dygnet rätt än. Den är ganska fin hittills. 
Men sen blir det godnatt! 


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...