onsdag 11 december 2013

Tvättmaskinsnytt, fiskrecept och godisverkstad.

Hej!
Igår hade vi fullt upp från tidig morgon till kväll...det var jobb, möte i Sundsvall, sen middag och vardagsbestyr, och sen var vi så trötta så direkt när barnen lagt sig kröp vi själva i säng. Satt och lyssnade på ljudbok en stund och handsydde lite, läste nån sida ur boken och somnade sen. Sov inte så bra inatt, Tiril har blivit förkyld igen!! =( Tur i alla fall att man somnade tidigare än vanligt.
 
Idag har jag och Tiril varit lediga. En servicetekniker har varit och kollat på tvättmaskinen, och det var inte bara det felet som den "larmade" för, dvs. elementet, utan också trumman! Det är därför den låtit som om den varit på väg ut genom väggen när den centrifugerat, något som uppstod inte långt efter vi köpt den och som bara blivit värre. Vi har ringt och påtalat detta tidigare men de sa att det var normalt? Teknikern såg i alla fall direkt att trumman behövde bytas, så han tog med maskinen idag och imorgon ska de höra av sig med prisförslag eller om det gäller under reklamationsrätten hos HotPoint Ariston... Får se om det är lika bra att köpa en ny, och hur det blir med försäkringsbolaget... Vi är i alla fall utan maskin minst en vecka!!
 
 Kiron har varit kortdag på skolan. Var jätteskönt väder ute idag, väldigt milt och tö, på gott och ont.
 
 
Galet att det är mindre än 2 veckor kvar till jul! Gah! Får lite smått stress... Är inte färdiga med julklapparna än.
 
Mormors gamla tomte har fått komma fram till vardagsrumssoffan. =)
 
Vi gjorde en snölykta som vi tände lagom till M kom hem, myys!
 
Till middag idag blev det fiskpaket i folie! Jättegott!
Recept:
FOLIEPAKET MED FISK
Potatis för 4 pers.
300 g vitfisk
10 körsbärstomater
1/2 citron
1 knippa dill
citronpeppar
smör eller margarin.
Skala potatisen och lägg i kastrull med vatten. Lägg fisken på dubbel folie, salta och peppra lite (jag tog citronpeppar). Halvera tomaterna och lägg på fisken. Lägg över dillen och riv citronskal över. Toppa med smör. Vik tätt och lägg ovanpå potatisen, koka under lock ca. 20 min. =)
 
Efter middagen blev det lite godisverkstad! Kokade först och främst chokladkolan som är min julfavorit. Sen blev det också kanderade mandlar och kaffefudge, ingen av dem har jag provat förr. =) Till veckan blir det nog lite mer godis, vill bla. göra något som Tiril kan äta, tror inte dessa är i hennes smak.

Pöss!
 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...