fredag 29 juli 2011

Recept på rödvinbärskaka, och Kirons nya cykel! =)

Idag ska vi om allt går enligt planerna åka till mina föräldrars stuga och vara där nån vecka. Jag kommer därför vara svårare att nå och inte skriva på bloggen så ofta. Uppdaterar när jag får möjlighet. Har förberett några inlägg i sybloggen och även ett här imorgon, bara så ni inte ska sakna mig för mycket, haha! Men ni får iallafall ha det så bra så länge tills vi hörs! Vi ska mysa på i stugan, bada och relaxa, och imorgon ska jag äntligen få äta surströmming, första gången på typ 2 år!!


Vi har fått rödvinbär på vår buske, den är liten, men jag skördade så gott som allt, och tog recept från min mamma, gjorde en


Rödvinbärskaka, seg och god!


Ingredienser:


4 ägg


6 dl socker


200 g smält margarin


6 dl vetemjöl


2 tsk vaniljsocker


3 dl rödvinbär


ev. pärlsocker


Vispa ihop ägg och socker. Häll i vetemjöl och vaniljsocker, vispa i margarinet. Vispa smeten slät, bred ut i smord långpanna (30x40). Strö över 3 dl röda vinbär (ska även testa med svarta nästa gång tror jag), och ev. pärlsocker. Sätt in i ugnen 175 grader mitt i ugn 30 min. Ät gärna med marsansås! GOTT!




Farmor Haidie hörde av sig igår, hon och Voitto hade fyndat en cykel till Kiron! Titta vilken fin! Stora killen, han blev så glad.


Var kanonvarmt igår, M snickrade mest och jag grejade med lite ditt och datt. Barnen badade mycket i poolen...Till middag grillade vi fläskfilé och åt strips till. Tiril skulle få Spaghetti och köttfärssås-burk men det ratade hon totalt när hon såg stripsen, hon älskar dem! Jaja, onyttigheter börjar nog tidigt...



Vi fick tag i en grilltändare, gas, BILLIGT! Hej vad fort det går att tända grillen!

2 kommentarer:

solokatt76 sa...

vilken fin cykel till kiron! Edward har ju en oxå men han vill inte gärna cykla på den.. är lite rädd att ramla va och typlite lat oxå tror jag..

Kakan såg god ut! är inget större vinbärsfan men man kan kanske slänga ner vilket bär som helst antar jag!!

Kram

Sofia Janzon sa...

Ett tips! Släng i skal från 2 lime-frukter och saft från 1 lime i kak-smeten, blir supergott, ger den där lite syrliga smaken från limen, fräscht å gott! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...