fredag 4 januari 2019

Saffranskyckling med apelsin!

Här kommer receptet på Saffranskycklingen jag gjorde på juldagen. 
Saffranskyckling med apelsin, 4p
1/2 purjolök
500 g kycklingfilé
smör/olja att steka i
2 dl grädde
1 dl kycklingbuljong (vatten+tärning/fond)
1/2 pkt saffran, 1/4 g
Maizena ljus redning
1/2 apelsin
salt, peppar
Strimla purjo och kyckling. Fräs löken mjuk, tillsätt kyckling och fräs några minuter. Häll på grädde, buljong och saffran. Låt koka utan lock ca 5 min, kolla att kycklingen är klar. Red ev. av med maizena. Ta av från värmen, tillsätt rivet skal och saft från apelsinen. Smaka av med salt och peppar. Servera med ex. ris. 


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...