lördag 14 januari 2017

Krämig kycklinggratäng med ris & bacon, krasslig och lugn helg.

Hej på er!

Har en hittills mycket lugn helg, precis vad jag behövde. Idag vaknade jag med världens huvudvärk, mådde illa och hade magont. Det höll i sig rätt länge, först nu till kvällen som även huvudvärken släppt och jag har t.o.m. orkat träna en kortis med crosstrainern, men jag mår fortfarande inte helt peachy för det...
Igår tränade jag förresten Pilates, har träningsvärk i alla möjliga glömda muskler idag! 

Dagens middag blev jättegod, testade en kycklinggratäng som tillagas "allt-i-ett" med ris i botten. Hittade recept hos Allas men gjorde egna ändringar. Supergod! Även Kiron som ibland kan vara kräsen över ris tyckte det blev så gott med såsen och riset.  

Krämig kycklinggratäng med ris & bacon
4 portioner kokt ris
500 g kycklingbröst el. lår (filé)
smör
salt, peppar
valfri krydda ex. grillkrydda, thai-chiliflakes
1 1/2 msk kalvfond
1 tsk dijonsenap
1 dl vitt vin
2 1/2 dl grädde, kokbar
1,5 msk färsk basilika, hackad
1/2 msk oregano
ljus redning ex. maizena
7 cocktailtomater
120 g bacon
1. (OBS koka ris! ;)) Sätt ugnen på 200 grader.  Lägg riset i en smord ugnsform. Dela kycklingen i mindre bitar och bryn dem, krydda med salt, peppar och valfri krydda. Lägg dem på riset. 
2. Låt fond, senap, vin, grädde och örter koka ihop, ca 7-10 min. Smaka av med salt och peppar, red av. 
3. Häll såsen över kycklingen i formen, ställ in i ugnen 10-15 min. Strimla under tiden baconet i mindre bitar och stek. Dela tomaterna i halvor. Ta ut formen, strö tomat och bacon över. Ställ in i ugnen 15-20 min till tills kycklingen är färdig. 

Igår såg vi  efterlängtad rysare, "Ouija: Origin of Evil". Mysig och ganska creepy!




Idag på eftermiddagen tog vi en liten promenad, passa på att få lite friskluft. Var också iväg en snabbis och handlade, in på Erikshjälpen en sväng.  

Barnen och Mattias har spelat lite Disney Infinity, Tiril börjar lära sig Wii-kontrollerna nu hon också (har helt enkelt inte velat tidigare!), men nu har barnen kommit i säng och vi ska kika på film, blir Skarsgård-muskler med "The Legend of Tarzan". ;)
Ha en fortsatt fin lördagskväll! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...