fredag 10 juni 2016

Kladdkakemuffins med banangömma och vit chokladglasyr, och så vardagen som rullar på...

Hej! 
Idag har jag och Tiril varit lediga hela dagen, och då har vi passat på att baka som vi ofta gör på våra lediga dagar. ;) Idag blev det Kladdkakemuffins med banangömma och vit chokladglasyr! Väldigt goda!! Recept skriver jag under bilden. 
 Kladdkakemuffins med banangömma och vit chokladglasyr, 12 st
2 ägg
1 1/2 dl socker
5 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1/2 krm salt
50 g smör eller margarin
1 banan
12 muffinsformar
Glasyr:
1/2 dl grädde
100 g vit choklad
1 dl florsocker
ev. strössel
Sätt ugnen på 225°C.
Rör ihop ägg och socker, behöver inte vispa. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner det i äggblandningen. Smält matfettet och rör ner det. 
Klicka ner smeten i muffinsformar, jag använde också en muffinsplåt. Skala och skiva bananen. Tryck ner bananskivorna i muffinsen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 8 minuter. Låt svalna lite. 
Koka upp grädden, blanda ner chokladen( i småbitar), rör om så den smälter. Rör ner florsockret. Häll glasyren över muffinsen, det blir som grop där bananen är, och strö över ev. strössel. Ställ kallt så glasyren stelnar. Mums! 
Nästa gång ska jag prova samma recept fast med jordgubbar!! =P

Haha choklad över hela ansiktet, hon fick skrapa ur skålen. ;) 

Idag har det varit bara regn och rusk ute! Riktigt kallt! Kiron har ändå haft skogspromenad och lunch ute, men det verkar gått bra. 

Något finare igår, fast då blåste det förstås. Hoppas sommaren kommer tillbaka snart! 

Nu är det bara måndag kvar i skolan och sen skolavslutning på tisdag! Sen kommer barnen gå 2 veckor till bara några dagar i veckan. Hjälp vad fort det går! 

Haha Ester försöker smälta in bland de övriga gosedjuren... 
 Lite pyssel! Krukor jag gjort till min mamma, hon hade bett om en men jag gjorde två, hehe! Det är stora korvburkar som jag spraymålat, gjort decoupage med servetter och sen lackat invändigt och utvändigt så de funkar utomhus som kruka. Hål i botten också. 
Och på tal om pyssel har jag gjort mer idag, gjort pompoms och nu ikväll har jag suttit med världens pillgöra, skurit ut i dekorplast! Men fint blev det! =) Jag är gräsänka ikväll då M och barnen for till stugan. 
Slötittat på serien "Scream", nu ska jag kika på lite film, "In fear"... 


Ha en fin helg, vi får se hur det blir med bloggandet! Kram på er!  

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...