Idag har vi bara varit ledig och mest haft det skönt i finvädret. Riktigt nice! jag har sytt lite, tränat lite zumba, städat upp lite, och även läst lite. =)
Igår var jag och Kiron på bio, hans första gång. =) Funderade på vilken film vi skulle se, men "Modig" känns som väl mycket hans första gång, han blir lätt skeptisk om det blir för mycket nytt på en gång, och då den bara gick i 3D skippade jag det, dessutom verkar den vara smått otäck?
Han var iallafall uppspelt inför sitt första bio-besök! =)
Vi valde Madagaskar 3...och det var ett bra val, många skratt både från mig och sonen. =)
Spännande innan filmen börjar...
När jag efteråt frågade om han tyckte det var kul med bio sa han genast: Jaa! Det här måste vi göra fler lördagar!
På tal om film borde ni se "Grave Encounters" om ni gillar skräckisar. Såg den igårkväll, creepy...
Mamma och pappa var förbi med en stor hink äpplen igår. Har tänkt baka lite och frysa in. Tycker också det är gott i maten. Och såklart att äta som de är.
Har redan använt i maten, i dagens middag, köttgryta med äpplen och kålrötter:
Köttgryta med äpplen och kålrötter
2 msk smör
800 gram grytbitar av älg eller nöt
7 dl vatten
1 st buljongtärning, kött
1 stlök gul
1 st äpple
1 krm svart peppar
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
1 msk Mr´s Cheng soya
1 msk svartvinbärsgele
1.5 dlgrädde
Grönsakskoket
1 st kålrot
3 st morötter
1 tsk salt
0.5 liter vatten
Toppredning
5 msk vetemjöl
1.5 dl vatten (kallt)
Skär köttet i lagomt stora bitar (ca. 2x2 cm). Bryn dem i smöret.
Koka upp 7 dl vatten och tillsätt,det brynta köttet, köttbuljongtärning, lök i klyftor, äpplet (skalat och skuren i bitar), svartpeppar, vitpeppar, soya och salt.
Låt köttet koka i ca. 1 timme oftast längre, beror vilket kött man har (provsmaka en bit, det ska kokas tills de är mört).
Under tiden skala kålrötter och morötter, skär dem i bitar ca. 2x2 cm. Koka rötterna i saltat vatten, koka kålrötterna i ca. 4 minuter innan du lägger i morötterna och koka ytterligare i ca. 8 minuter.
Pröva med sticka rötterna ska vara mjuka men inte sönderkokta. Häll nu vätskan i grytan med köttet och låt rötterna ligga kvar i kastrullen.
När köttet nästan kokat klart tillsätt svartvinbärsgelé och grädde.
Toppred köttgrytan med ihopvispad redning med mjöl och kallt vatten. Häll i grytan och rör om tills det kokar upp, låt puttra några minuter till.
Häll nu rötterna i köttgrytan och rör om försiktigt så du inte mosar rötterna. Smaka av och tillsätt ev. mer salt och peppar.
Denna köttgryta räcker till 10-12 personer, men vi brukar äta det som går åt till middag och resten fryser jag in i lagomt stora portioner.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar