onsdag 5 augusti 2020

Grilla indiska kycklingsspett Kai Yang!


Hej hej!

Här kommer ett recept på en mycket god rätt som jag och kärleken åt i helgen! 

Grillade kycklingsspett med indiska smaker/ Kai Yang
500 g kycklingfilé
Marinad:
2 msk tomatpuré
2 msk brun farin eller muscovadosocker
1 msk riven färsk ingefära (eller torkad motsvarande)
2 msk soja
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad koriander
2 msk sweet chilisås
3 vitlöksklyftor
3 dl kokosmjölk
Blanda alla marinadingredienser utom vitlök och kokosmjölk i kastrull. Koka upp under omrörning så att sockret löser upp sig. 
Pressa i vitlök och tillsätt kokosmjölk. Koka upp. Ta från värmen, låt svalna. Spara cirka hälften av marinaden som dippsås. 
Skär kycklingen i bitar, lägg dem i marinaden och låt marinera minst 3 timmar, gärna över natten i kyl. 
Trä kycklingen på grillspett och grilla i ugn eller utegrill ca 10 min. Pensla spetten med marinaden under grillningen. 
Servera spetten med dippsåsen och god sallad, ris, nudlar eller som vi potatis. Jättegott, och såsen var god till en massa annat också! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...