Päronpaj /Smulpaj med päron och kokos
ca 600 g päron (skrutt borttagen) eller ca 400 g avrunna päronhalvor (äpplen funkar också till detta recept)
1/2 tsk kanel
Smuldeg: 150 g smör
5 msk strösocker el. 4 msk sirap
2 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 dl kokosflingor
Skiva päronen och lägg dem i ugnsfast smord form, 22 cm diameter.
Strö över kanel och ev. lite socker om man vill.
Smuldeg: Smält smöret i kastrull. Ta av den från plattan.
Tillsätt socker, mjöl, havregryn och kokosflingor, rör till grynig massa.
Klicka ut och fördela smuldegen i jämnt lager över päronen.
Grädda mitt i ugnen ca. 18-20 minuter i 200 grader, till fin färg.
Servera pajen ljummen med grädde, vaniljsås eller glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar