fredag 22 september 2017

Päronpaj/ Smulpaj med päron och kokos

Hej! Här kommer receptet på en god paj jag gjorde på jobbet!
Päronpaj /Smulpaj med päron och kokos
ca 600 g päron (skrutt borttagen) eller ca 400 g avrunna päronhalvor (äpplen funkar också till detta recept)
1/2 tsk kanel
Smuldeg: 150 g smör
5 msk strösocker el. 4 msk sirap
2 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 dl kokosflingor
Skiva päronen och lägg dem i ugnsfast smord form, 22 cm diameter. 
Strö över kanel och ev. lite socker om man vill. 
Smuldeg: Smält smöret i kastrull. Ta av den från plattan. 
Tillsätt socker, mjöl, havregryn och kokosflingor, rör till grynig massa. 
Klicka ut och fördela smuldegen i jämnt lager över päronen. 
Grädda mitt i ugnen ca. 18-20 minuter i 200 grader, till fin färg. 
Servera pajen ljummen med grädde, vaniljsås eller glass. 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...