tisdag 25 juli 2017

Ugnsrostad kyckling med rotsaker och fetaost

Här är en god rätt vi åt för någon vecka sen! 

Ugnsrostad kyckling med rotsaker och fetaost i långpanna
600 g kycklingfilé 
4 morötter
10 potatisar
1 gul lök
4 msk rapsolja
2 msk kycklingfond
2 tomater
120 g fetaost tärnad
salt, peppar
Sätt ugnen på 200 grader. 
Skala, klyfta och dela grönsakerna i jämna kuber ca 2x2 cm. 
Blanda olja och fond i en skål och tillsätt kyckling och rotfrukter, blanda ordentligt. 
Lägg allt på långpanna med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 30-40 min. 
De sista 5 minuterna, strö över tomater och tärnad fetaost, salta och peppra. 
Servera med nån god kall sås. Jättegott! 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...