måndag 3 juli 2017

Ört & limefylld öring grillad på halster

Hej hej! 
Här fortsätter vi njuta av semestern, vi fick några dagar med kanonfint väder och har varit i stugan mest! Jag prioriterar som vanligt inte bloggen under semestern men skriver när jag hinner. ;) 

Tänkte dela med mig av receptet på en supergod middag vi åt häromdagen! 
Grillade örtfyllda öringar! Sååå gott! Mamma och pappa gav oss två härliga öringar de fiskat och det blev vår middag. ;)
Ört & limefylld öring 
2 öringar, runt 600 g
flingsalt
citronpeppar
smör ca 6 msk
2 dl örter, jag tog persilja, gräslök och dill
2 lime
Ev. rapsolja
1. Rensa och skölj ur fiskarna. Torka dem utvändigt med lite hushållspapper. 
Salta och peppra och fördela smöret. Fyll dem med örter och skiva limen och lägg i de skivor som får plats. Pensla fiskens sidor med lite olja. Lägg dem i halster. 
Grilla på medelvärme, ej över direkt glöd (lägg kolen på ena sidan av grillen och fisken på andra ;)) ca 10 min per sida. Servera med färskpotatis, resterande limeskivor, grönsaker och hollandaise. Mums! 



Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...