lördag 2 juli 2016

Persikopannacotta med jordgubbssås!

Hej!! Idag har vi haft fullt upp, men roligt har det varit också. =) Kul när vi alla kan vara med och hjälpas åt. 

När jag hade min nattjobbshelg så gjorde jag en natt Persikopannacotta till de boendes fika dagen därpå. Detta är receptet jag använde mig av, och såsen är lite eget test. ;) Prova! 
Persikopannacotta
Ingredienser 2-3 portioner:
4 persikohalvor
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
Jordgubbssås
2,5 dl frysta jordgubbar
1/2 dl strösocker
ev. 1 tsk pressad citron
Tillagning:
Mixa persikorna med en stavmixer i en gryta.Tillsätt grädde, socker och vaniljsocker. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter.
Låt gelatinbladen ligga i blöt i kallt vatten i 5-10 minuter. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma persikogrädden.
Häll upp pannacottan i koppar/formar. Låt stelna i kylen ett par timmar.
Jordgubbssås: Låt jordgubbarna tina lite. Koka upp dem i kastrull, tillsätt sockret och låt koka mosigt runt 1-2 min. Mixa såsen slät och tillsätt ev. citronsaft. Låt kallna. När pannacottan stelnat häll försiktigt över jordgubbsåsen och tippa runt skålen så pannacottan täcks med ett jämnt lager jordgubbssås. Låt stå kallt till servering. 

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...