torsdag 21 april 2016

Tips till helgmat: Mammas smarriga klyftpotatisgratäng!

Hej! Jobbat 12-20.30 idag så inte hunnit så mycket annat. Jobbar 7-12 imorgon också så det blir hopp i säng strax! 

För någon helg sen så grillade vi ju med Mats. Majskolvar, champinjoner, fläskfilé och så nötkött från Mats egen gård hamnade på grillen. MUMS! 
Jag gjorde för första gången själv denna gratäng som mamma bjudit på flera gånger, tycker den är såå god och föredrar den framför vanlig potatisgratäng. Enkel att göra också! 
Så här kommer ett helgtips! 
Mammas smarriga klyftpotatisgratäng 6 p
Ca 1 kg potatis
5 dl vispgrädde 
3-4 vitlöksklyftor
Pommes friteskrydda
Körsbärstomater efter smak
Salt 
Sätt ugnen på 225 grader. (Skala ev. ) och klyfta potatisen, lägg dem som "båtar" i smord ugnsform ca. 20x30 cm. Dela körsbärstomater och lägg dem i formen.  Häll över grädde så potatisen täcks. Pressa över vitlöksklyftorna och krydda med pommeskrydda och salt. Grädda i ugnen ca. 40 min tills potatisen är mjuk och gratängen fått fin färg! 

2 kommentarer:

Catarina sa...

Åh vad gott det låter, måste testa! :-)

Maria sa...

Du gör alltid så smarriga rätter, den gratängen måste man ju testa!
Kul att göra ett eget litet växthus!
Hoppas du haft ett bra födelsefirande trots sjukdomar!
Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...