tisdag 4 november 2014

Vår Halloween med grannarna, utklädnad och Halloweenmat!

Hepp!
Blev ingen bra sömn inatt igen, Kiron var vaken och orolig ett tag mot morgonsidan.. Så när man väl somnat om ringde klockan och tröttheten var förlamande. Jaja. Jag har iallafall varit ledig idag och det är ju skönt. Fått undan lite tvätt, städ och diverse. Sett på lite Pippi Långstrump med skruttan. Jag tror hon är lite bättre i hostan idag. =) 

Har hunnit sortera bilderna från Halloween! 

De var ett gäng på 8 (!) smådjävlar, skelett, häxor, demoner, vampyrer och prinsessor som gick och trick or treatade i ett par hus i kvarteret. Och vi vuxna var ju också med. ;) 

Sen blev det middag hos Wusch´s!

Alla tog med sig diverse ätbart, och  barnen fick äta middag först och sen vi vuxna. 

Jag (zombiemilitär) och M (Darth Maul)! 

 Det var alltså denna kåpa/robe jag sydde till M när han bestämt sig för att vara Sith Lord. 
Min dräkt hade jag sen tidigare men har sytt in och upp den, var så konstig passform. 

Värdparet; död präst (helt klart kvällens vinnande makeup, vet inte om ni ser dragkedjan?!) och Evil Queen! 
 Horn´s; Ebola-läkare och Snövit! 


Blev en kompott av goda saker, fotade det mesta. 
Vi hade bla. med oss Vampyrbål med avhuggen hand
(Vinbål, ishanden gör du genom att frysa in karamellfärgat vatten i plasthandske, förslut handsken med ett gummiband). 

Theres hade gjort roliga paprikahuvuden, ett med detta "guacamolekräks" och några köttfärsfyllda till middagen. =) 

Barnen fick äta Spindelkorvar i olika färger. 
(Dessa gör man genom att sticka igenom okokt spaghetti i korven så det blir åtta ben per korvbit, och sedan koka korv med pasta i karamellfärgat vatten tills pastan är klar. Den här svarta färgen hade Theres med sig, det var speciell färgpasta för livsmedel. =) Bättre färg än vanlig karamell/hushållsfärg. )

Mark hade gjort denna torsotårta, (en jättegod smörgåstårta ;)) Det rosaaktiga är skinka). 

Vi hade också med oss en Jättesnigel! Hittade receptet på nätet men ändrade det så det passade oss:
Jättesnigel till Halloween
1 st fläskfilé
1 näve oliver gärna pimiento
5 st soltorkade tomater i marinad
1 mozzarellabit
 salt
 peppar
1 paket bacon
1 oliv, halvera till ögon. 
 Snitta fläskfilén, hacka oliver, soltorkad tomat och mozzarella. Fyll, salta, peppra och linda filén med bacon. Sätt två olivhalvor som ögon på den tjocka änden. 
2. Stek i ugnen på 200 grader tills köttet når 68°, ca 30 minuter.
3. Skär ett gap , dekorera ev med rå spaghetti som tänder. 

Och till det Maggot & Larvsallad med älglortar och torkade mushjärnor.
 (Pastasallad på risonipasta m.m. Gick till väga såhär: Kokade risonipasta i två olika kastruller med varsin karamellfärg. När det kallnat blandade jag i svarta oliver, fetaost i bitar, paprika, hackad rödlök och hackade soltorkade tomater. Gjorde en vinägrett på balsamvinäger, rapsolja, lite socker, salt, citronpeppar, italiensk salladskrydda och Green Harissakrydda från Santa Maria, men ni gör ju efter smak. ;)) Till köttet och pastasalladen åt vi créme fraiche med paprika & chilismak. =) 

 Och sist men inte minst efterrätt!
 Jag hade med mig dessa små Chokladgravar, hittade tips på nätet, såklart. ;) 
(Såhär gör du dem, för mig räckte det till 14 st: 
Chokladmousse/pudding (jag gjorde från pulver för att spara tid men den ambitiöse kan såklart göra egen ;))
1 pkt Oreokakor
Mörk choklad 
Avlånga kex tex. FingerMarie, de jag använde heter Lane-biscuits. 
Gör moussen och låt stelna i små plastglas/formar. Ta bort den vita krämen mellan Oreo-kakorna. Krossa sedan kakorna, lättast att lägga dem i påse och hamra/kavla utanpå, försiktigt så det inte går hål. 
Smält choklad över vattenbad, behövs inte jättemycket. Skriv med tex. potatissticka RIP i choklad på 14  kex så det blir som gravstenar. 
Vid servering så strö över "jorden"/kexssmulorna över varje glas och stick ner en "gravsten". 

Theres hade gjort goda och roliga cupcakes!
En jättetrevlig och mysig kväll med riktig Halloween-frossa! =) Vi var hemma vid 21.40 så barnen fick lägga sig och vi såg en mysfilm. Alla var så trötta så det var en bra tid att bryta upp denna gång. ;) 

1 kommentar:

Maria sa...

Vilken rolig fest och vilken påhittig mat! Kul att se!
Hoppas lillskruttan kryar på sig!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...