lördag 2 oktober 2010

Fondväggen klar, fredagskväll & gott laxrecept!

God morgon! =) Fått ännu en god natts sömn, lovely!
Idag har vi planer på att åka till Birsta för att kika efter de förhoppningsvis sista presenterna till Kiron (hade helst åkt utan honom men vi får väl smussla) och köpa virke, uterumsbygget har ju stannat av helt för vi har haft slut på virke. Ska även kika efter ett par nya skor till Kiron, han har ett par som nog är på gränsen till för små nu så det är skriande behov. Jobbigt bara när det är lite mittimellan-säsong liksom. Ska se om vi kanske hittar några fodrade men inte hela fadderullan-vinterskor.
Imorgon ska jag och barnen baka i bagar-stugan med mormor, moster Maria och några kompisar till henne. Ska bli kul! =) Så här blev väggen...betydligt ljusare och fräschare, love it!Kiron har fått ett datorspel på MAX. Han har inte fått greja nåt med datorn tidigare, men nu fick han testa och såklart älskar han det, särskilt aktiviteten där han får måla.
Efter den goda middagen igår (sätter ut receptet längst ner) så tog vi en kvällspromenad. Ganska mysigt att gå i mörkret...men tänk, snart är det såhär mörkt nästan dygnet runt! GAH.

Här kommer receptet på vad vi åt igår:
UGNSBAKAD LAX MED SOLTORKADE TOMATER OCH FETAOST
600g ben o skinnfri laxfilé
150 g fetaost
6 st soltorkade tomater i olja
1 dl matlagningsgrädde (vi använde 4% Milda, krämig o god)
2 tsk fryst provencalska kryddor
Sätt ugnen på 200 grader. Salta fisken runt om och lägg i smord ugnsform. Blanda den smulade fetaosten med grädden. Strimla tomaterna och blanda ner. Tillsätt de provencalska krydoorna, lite salt och svartpeppar. Bred ut fetaostblandningen över laxen och gratinera i 20 min.
Vi åt potatis, morötter och paprika som vi stekt i ugnen till. MUMS!

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Åh vad fiint det blev!!! Är den från rusta? Har kärat ner mig i en tapet från rusta som ser ut som den ! Den är jätte fin. Rusta har fått så fina tapeter. Jag köpte en rolig tapet därifrån i veckan som jag ska ha till vår ena vägg i vardagsrummet " Vår läs hörna ska köpa en ligg fotölj oxå . Jo tapeten ser ut som en gammal tidning. Den var lite rolig. Åh är det dags för Kiron att fylla år snart vad tiden går fort. Åh receptet måste jag testa =) Önskar er en trevlig helg =)

Maria sa...

Vad fint det blev med tapeten! =)
Tack för receptet! Hoppas jag kan prova det nån gång...min familj äter inte fisk! helt galet jag vet, när jag har 2 i familjen som älskar fiske! ;)

Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...