torsdag 30 oktober 2008

*HARISSAMARINERAD FLÄSKFILE*

Detta tror jag vi ska äta på lördag, var längesen jag gjorde det nu men det är supergott!!!!!

HARISSAMARINERAD FLÄSKFILÉ MED TOMATDRESSING 6-8P:1 kg fläskfilé
Harissapuré: 1 röd paprika
1 msk olivolja
4 röda chilifrukter
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen koriander
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1. Skär paprikan grovt. Stek i olja till fin färg. Låt svalna på fat.
2. Kärna ur och grovhacka chilin. Grovhacka vitlöken. Mixa paprika, chili, vitlök, koriander, tomatpuré, salt och peppar till en ganska slät puré.
3. Putsa fläskfilen. Skär tvärs över i 2 cm tjocka skivor. Platta till lätt med handen.
4. Lägg köttet i långpanna. Bred på purén, täck med plastfolie och låt marinera i 3 timmar. Gör under tiden tomatdressingen.
5. Stek eller grilla köttet ca 3 min/sida. Vänd under stekning så marinaden ej bränns. Servera med tomatdressing och rostad potatis.

TOMATDRESSING
1 brk (290 g) marinerade soltorkade tomater
5 dl vatten
1 kruka basilika
1 msk citronjuice
1/2 tsk salt
2-3 krm svartpeppar
1. Häll av oljan från tomaterna. Mixa till ganska slät puré.
2. Tillsätt vatten, basilika och citron. Mixa ytterligare någon minut till såsliknande konsistens. Krydda med salt och peppar. Ringla över köttet.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...