Salamichips
35 tunna skivor salami
1 1/2 dl smetana (eller mjölkfri fraiche funkade också bra. ;))
1 msk citronskal
1 krm salt
1 krm svartpeppar
krossad rosépeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg salamiskivorna på plåtar med bakplåtspapper (ej nudda varandra). Ställ in i ugnen 8-10 min tills de är krispiga. Låt svalna.
Blanda smetana/fraiche med citronskal, salt och peppar. Lägg chipsen på ett fat, klicka över smetana. Strö över rosépeppar. Gott!
Jacob Wismars heta bönor
3 dl blandade kokta bönor
1/3 gurka
1/2 dl Sweet red pepper (recept nedan)
1/2 dl hackad persilja
salt
Sweet red pepper:
2 dl ajvar relish mild
1/2 dl vitvinsvinäger
2 tsk honung
1 msk sambal oelek
1 krm salt
1 msk vatten
1/2 dl olivolja
Sweet pepper-essens: Rör ihop alla ingredienser utom olivolja i en skål. Häll sedan sakta ner oljan under omrörning. Späd ev. med mer vatten.
Hacka gurkan i kuber och blanda den och bönorna med Sweet red pepper-essensen och smaka av med salt. Toppa med hackad bladpersilja.
Baconlindad halloumi
200 g halloumi
150 g bacon
1 msk olivolja
Skär osten i 8-10 stavar och torka av med hushållspapper. Linda baconet runt. Stek i panna med lite olja tills baconet fått fin färg eller grilla i ugnen 225 grader ca 15 min. Alt. grilla utomhus. ;) Är även gott att dippa.
Baconrullad sparris
1 knippe sparris
1 pkt bacon
2 msk rapsolja
salt och peppar
Getost (går att utesluta ;))
Sätt ugnen på 225 grader. Ansa sparrisen och rulla in varje sparris i baconskiva. Lägg på plåt med bakplåtspapper, ringla över lite olja och salt och peppar.
Grilla i ugnen ca 10 minuter eller tills baconet är krispigt.
Gott att dippa också. ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar