söndag 8 juli 2018

Torsk med äggsås

En gammal klassiker ack så god!! Gjorde gluten och mjölkfri. ;) Var länge sen sist jag lagade den här rätten men även barnen tyckte mycket om den!
Torsk med äggsås 4 p
600 g torsk
4-6 ägg (lite efter smak ;))
salt, peppar
2 msk smör eller mjölkfritt margarin
2 msk vetemjöl eller glutenfritt alternativ (potatismjöl, majsredning, gör då toppredning där du blandar ut med vatten/mjölk innan du häller i den sjudande vätskan, inte allt på en gång utan känn dig fram)
4 dl mjölk eller havre/soyamjölk
1 fiskbuljongtärning
1/2 kruka persilja (eller ca 1/2 dl fryst)
Tina fisken om den är fryst. Sätt ugnen på 200 grader.
Koka äggen 9 minuter. Spola dem i kallt vatten, skala och skär i tärningar.
Lägg fisken i ugnsform. Salta och peppra och tillaga mitt i ugnen ca 10 min tills fisken är klar (vitt kött och går lätt isär,/innertemp 56 grader).
Smält smör/margarin i kastrull. Vispa ner mjölet och späd med mjölken lite i taget under omrörning (eller gör toppredning enligt ovan). Smula ner buljongtärningen. Låt koka några minuter och smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och vänd ner den tillsammans med äggen i såsen.
Servera fisken med sås, kokt potatis och grönt.


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...