Det är kul att göra en liten variation på sconesen ibland, jag gillar ju att baka lite scones emellanåt och barnen tycker om dem. Dessa havrescones var goda!
Havrescones 4 st stora
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
50 g smör, rumsvarmt
2 dl mjölk
Garnering: Havregryn
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken, blanda till kladdig deg.
Rulla ut på mjölat bakbord och dela den i fyra delar.
Rulla varje del till en boll med mjölade händer. Strö några havregryn på ytan, platta till dem med händerna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på plåten. Dela och ät.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar