måndag 14 februari 2022

Paj med trattkantareller, gluten- och mjölkfri

 

Hej på er! 
Blev ett års uppehåll här, haha var inte riktigt meningen men skrivandet ska ju vara kravlöst... ;) Jag har iallafall en massa recept att lägga ut! :) 
Denna goda paj gjorde jag i höstas när vi åt surströmming och kräftor tillsammans med mina föräldrar. Mums! 
 
Paj med trattkantareller, gluten- och mjölkfri
Deg: 
3 dl glutenfri mjölmix, jag använder oftast Lailas gula
1 krm salt
150 g margarin 
2 msk vatten
Fyllning: 
Ca 2 dl torkade trattkantareller
1 pkt bacon
2 gula lökar
2 stora vitlöksklyftor
2 dl mjölkfri fraiche
2 ägg
2 dl riven ost, jag blandade pecorino (getost) med lite vanlig sojaost i block
Ugn: 200 °C. 
Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare, inte för länge men så att det blir en slät deg. Smörj en pajform och platta ut degen i formen. Ställ kallt att vila 30 min. Förgrädda sedan skalet 10-15 minuter i 200 °C. 
Koka upp vatten och häll över den torkade svampen, låt stå och svälla en stund. Hacka lök, vitlök och bacon och fräs tills löken är glansig. 
Häll av och grovhacka svampen. Blanda ner i löken och stek en liten stund. 
Fyll pajskalet med lök, svamp och bacon. Vispa ihop fraiche med ägg. Häll det i pajen och täck med riven ost. 
Grädda cirka 20 minuter, tills fyllningen stannat och osten fått lite fin färg. Njut! 


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...