Hej! Denna paj gjorde jag när vi hade kräftskiva tillsammans med grannarna varav flera har allergier. Inte lätt att bjuda på nåt men denna smulpaj blev både gluten och mjölkproteinfri. ;) Första jag gjort men vill gärna komma ihåg receptet så sparar det här.
Gluten & mjölkfri smulpaj3 dl glutenfri ljus mjölmix
125 g mjölkfritt margarin
1 1/2 dl socker
3-4 dl bär eller frukt
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda glutenfri mjölmix med 1 dl socker i en bunke. Dela matfettet i tärningar och finfördela det med mjölet till det blir en kletig deg.
Smöra en pajform ca 24-26 cm i diameter. Lägg i frukt eller bär, sockra lätt. Ev. behövs potatismjöl om du använder bär som lätt blir vattniga, och mer socker vid tex. rabarber. .
Fördela sen degen över bären.
Grädda pajen ca 30 min till fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Vad roligt att du vill kommentera, jag kollar kommentarerna så snart jag kan!